2020 Harvest: the Vinsanto

2020 Harvest: the Vinsanto

Continuing our updates on everything that happens at Castello di Gabbiano in this intense harvest period : in the vineyard, in the cellar, in the barrel room,… today we go to the vinsantaia – the room dedicated to the production of Vinsanto.

The Trebbiano and Malvasia grapes have been harvested in September and are withering, hung on racks and ventilated. In a few months, after drying, the grapes will be pressed and the must transferred into “caratelli” – different capacity oak barrels –  where it will rest for at least 4 years.

We do not produce Vinsanto every year – and not always exclusively  with Trebbiano and Malasia, sometimes with a small percentage of Sangiovese: we produce it only when we have the most suitable grapes to undertake the particular process necessary for this special creation.



BOOK

Questo sito utilizza i cookie per migliorare la tua esperienza di navigazione. Per capire quali cookie ed in che modo vengono utilizzati, consulta la nostra pagina dellaPrivacy. Accetta i cookie cliccando sul pulsante 'Accetta'. In qualsiasi momento dalla pagina relativa potrai rivedere e cambiare il tuo consenso. MAGGIORI INFORMAZIONI

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi